Font Màgica de Montjuïc | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Font Màgica de Montjuïc

Font Màgica de Montjuïc

Un espectacle de música, llums i colors

Hola Barcelona, your travel solution

La Font Màgica, situada al peu de la muntanya de Montjuïc, s’ha convertit en una de les atraccions més populars de Barcelona, gràcies a la seva exhibició de música, llums i colors. Cada dia barcelonins i visitants s’apleguen al voltant de les seves coreografies per gaudir d’un espectacle únic on el ball de l’aigua hipnotitza el públic. 

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Font Màgica de Montjuïc?

Situada entre el Palau Nacional i l’avinguda Maria Cristina, la Font Màgica va ser construïda amb motiu de l'Exposició Universal de 1929 per l’enginyer Carles Buïgas. No va ser fins als anys 80 en què va incorporar la música, i pels Jocs Olímpics de Barcelona’92 es va restaurar completament. També, en els darrers anys, la font ha apostat per la sostenibilitat, substituint la il·luminació clàssica per la tecnologia LED i utilitzant aigua freàtica per al seu funcionament.

Des que es va inaugurar, la Font Màgica de Montjuïc s’ha convertit en tot un símbol de Barcelona amb el seu espectacle de música, llum i colors durant els esdeveniments més importants que s’hi celebren. 

La Font Màgica té uns 7.000 milions de combinacions viables d'aigua i llum, gràcies a la possibilitat que té de conjugar els elements hidràulics i d'il·luminació de què disposa. Cada dia, i en diferents horaris, hi brollen 2.600 litres d’aigua per segon que ballen al ritme de tot tipus de cançons. Des de melodies de Disney fins a música clàssica, passant per bandes sonores i melodies dels anys 80 o 90. Cal destacar, en especial, la cançó "Barcelona", himne olímpic de Barcelona ’92, que va ser interpretat per Freddie Mercury i la soprano catalana Montserrat Caballé a la mateixa font.

Si decideixes visitar la Font de Montjuïc de dia, només podràs admirar una gran font. No obstant això, és un bon moment per aprofitar el dia i fer una passejada pel districte de Sants-Montjuïc, que abasta des de la muntanya de Montjuïc fins a la costa. Algunes de les atraccions properes a la Font Màgica de Montjuïc que podràs visitar són: la muntanya de Montjuïc, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Poble Espanyol

Abans que caigui la nit, et recomanem que t’aproximis a la zona de la Font Màgica i contemplis l’espectacle programat de les fonts de llums, aigua i música. 

La música començarà a sonar i, a partir d’aquest moment, la font s’il·luminarà amb diferents colors i combinacions de tons mentre l’aigua comença a ballar al ritme de la melodia. Aprofita aquest moment per gaudir de l’espectacle i per gravar vídeos i fer fotos que et quedaran en el record.

 

Horari de les Fonts de Montjuïc

L’entrada a l’espectacle de les fonts de colors és lliure i gratuïta. No obstant això, depenent del moment de l’any, l’horari de funcionament pot canviar. Els espectacles de les fonts tenen una durada de 10 i 15 minuts

Tota la informació sobre l’horari de les Fonts de Montjuïc, com arribar-hi i més dades sobre la seva història, el funcionament i la sostenibilitat amb el medi ambient, està disponible a la pàgina web oficial de l’Ajuntament de Barcelona.  

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: cada any, la Font Màgica és el lloc escollit per al Piromusical, acte final de la Festa Major de Barcelona.
  • Consell del barceloní: com que és una atracció turística molt demandada, et suggerim que hi vagis amb temps per trobar el millor lloc des d’on gaudir de l’espectacle. 
  • Imprescindible per: gaudir d’una nit especial a l’aire lliure, amb la família o la parella.