El Poble Espanyol | Telefèric de Montjuïc

A causa de la convocatòria de vaga pel Dia de la Dona, el dilluns 8 de març, el Telefèric de Montjuïc no oferirà servei.

  • Inici
  • El Poble Espanyol

El Poble Espanyol

Un recorregut per Espanya en un sol dia

Hola Barcelona, your travel solution

El Poble Espanyol, ubicat en plena muntanya de Montjuïc, és un museu arquitectònic a l’aire lliure, que acull la rèplica de més d’un centenar d’edificacions característiques de diversos punts d’Espanya. A més s’hi poden veure mostres d’art contemporani i gaudir de l’artesania i la gastronomia espanyola.

Per què visitar el Poble Espanyol?

Situat a la muntanya de Montjuïc, es va construir l’any 1929 amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona. Tot i que la idea inicial va ser impulsada per l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, el projecte va ser dut a terme pels arquitectes Francesc Noguera i Ramon Reventós, i els artistes Xavier Nogués i Miquel Utrillo. Tots quatre van realitzar diversos viatges per Espanya i van recollir la informació que necessitaven a través de fotografies, notes i dibuixos, i així a la seva tornada van poder realitzar el projecte. La idea era enderrocar el recinte un cop finalitzada l’Exposició Universal, però la seva popularitat era tan gran, que es va decidir mantenir.

Per aprofitar al màxim la visita del Poble Espanyol, es recomana l’ús d’audioguies, que es troben just a l’entrada. El visitant podrà veure el típic barri andalús, un tros del Camí de Santiago i exemples de l’arquitectura romànica, entre d’altres. Entre tots constitueixen un veritable poble, amb els seus carrers, cases, places, teatres, restaurants i tallers artesans.

De fet, les rèpliques dels edificis són tan properes a la realitat, que el Poble Espanyol ha esdevingut escenari cinematogràfic. La darrera escena de la pel·lícula "El perfum", de Tom Twyker, basada en la novel·la de Patrick Süskind, va ser rodada al Poble Espanyol, que es va convertir en la plaça major del poble de Grasse.

Al Poble Espanyol podreu també visitar la Fundació Fran Daurel, amb una col·lecció privada d’art contemporani que inclou obres de Miró, Dalí i Picasso.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Poble Espanyol ocupa 49.000 m² i conté 117 edificis a escala real
  • Consell del barceloní: També podreu gaudir de locals d’oci com discoteques, un teatre o "tablaos flamencos".
  • Imprescindible per a: Conèixer edificis emblemàtics... que no es troben a Barcelona.