Mercat de les Flors | Telefèric de Montjuïc

A causa de la convocatòria de vaga pel Dia de la Dona, el dilluns 8 de març, el Telefèric de Montjuïc no oferirà servei.

  • Inici
  • Mercat de les Flors

Mercat de les Flors

El teatre municipal de la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

El Mercat de les Flors és un espai de referència de les arts escèniques a la ciutat de Barcelona. Va obrir les seves portes com a teatre el 1983 on hi havia hagut el Palau de l’Agricultura, construït amb motiu de l’Exposició Universal de 1929, i que posteriorment va acollir el mercat central de flors, motiu pel qual aquest edifici rep el seu nom actual.

Per què visitar el Mercat de les Flors?

L’actual Mercat de les Flors ocupa l’espai de l’edifici noucentista del Palau de l’Agricultura, que es va començar a construir el 1927 sota la direcció dels arquitectes Josep Maria Ribas i Manuel Mayol. L’edifici tenia una superfície de 16.000 m2 i s’inspirava en models barrocs, destacant especialment la façana d’accés amb un pòrtic semicircular. Després de la Guerra Civil part de la construcció va ser enderrocada, i el que en va quedar es va començar a utilitzar com a mercat de flors.

De l’antic edifici en queda només part de la façana, els pilars centrals i algunes torres. En els darrers anys, l’espai ha patit nombroses reconstruccions i ampliacions. Cal destacar, en l’àmbit arquitectònic, la gran cúpula de l’edifici, de 12 metres de diàmetre, que governa el vestíbul i que és obra de l’artista mallorquí Miquel Barceló. El cos principal de l’antic mercat, que es va conservar, es va remodelar per ubicar-hi la nova seu de la Fundació Teatre Lliure; i en una part dels terrenys que ocupaven les naus, que es van enderrocar durant la postguerra, es va instal·lar l’Institut del Teatre de Barcelona.

Actualment al Mercat de les Flors s’hi exhibeixen de forma ininterrompuda espectacles de creadors nacionals i internacionals, i és considerat un centre de referència per a la investigació, la producció, la creació i la difusió de la dansa i de les arts en moviment.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’espai va ser inaugurat oficialment l’any 1985 amb l'estrena de "Mahabarata", amb Peter Brook com a director.
  • Consell del barceloní: El Mercat de les Flors ofereix una programació contínua per a tots els gustos. És per això que us animem a consultar la cartellera.
  • Imprescindible per a: Els aficionats a les arts escèniques.