Palauet Albèniz | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

Palauet Albèniz

Un edifici neoclàssic enmig de Montjuïc

Hola Barcelona, your travel solution

El Palauet Albéniz es va construir el primer terç del segle XX amb motiu de la celebració de l’Exposició Universal de 1929, amb l’objectiu d’allotjar-hi la família reial durant la seva estada a la ciutat. Aquest edifici contrasta amb d’altres ubicats a la muntanya de Montjuïc ja que el seu estil és neoclàssic.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Palauet Albéniz?

El Palauet Albéniz, envoltat pels Jardins de Joan Maragall, va ser construït per l’arquitecte Juan Moya per allotjar-hi al rei Alfons XIII i la seva família durant l’Exposició Universal de 1929. Fins aleshores la residència del monarca durant les seves estades a Barcelona, sempre havia estat el Palau de Pedralbes, però es va considerar més funcional que els reis visquessin dins del recinte firal.

La seva construcció amb pedra i maó, amb cobertes de pissarra, no segueix les pautes de l’arquitectura mediterrània, sinó de la cort madrilenya, amb influències del palau de La Granja i el monestir del Escorial. Els dos lleons esculpits que es troben a l’entrada del palauet procedeixen del Palau de Pedralbes.

Normalment l’interior de l’edifici no està obert al públic, però sí que ho estan els Jardins de Joan Maragall que l’envolten. El visitant pot gaudir de la seva bellesa, i descobrir la font monumental, l’amfiteatre i un conjunt d’escultures ubicades en diferents punts dels jardins.

Un cop finalitzada l’Exposició Universal, es va pensar a utilitzar l’edifici com a museu de la música, projecte que no va prosperar, tot i que als anys 30 se li va donar el nom de Palauet Albéniz, en homenatge al compositor Isaac Albéniz. A la dècada dels 70, l’Ajuntament de Barcelona va remodelar l’edifici, incloent-hi una nova decoració amb pintures de Salvador Dalí.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A més de seguir sent la residència oficial de la família reial quan visita Barcelona, el Palauet Albéniz acull nombroses recepcions de caràcter oficial.
  • Consell del barceloní: Si esteu per Barcelona coincidint amb la festa major de la Mercè, podreu tenir la sort de visitar l’interior del Palauet Albéniz, ja que és una de les poques dates en què obre les seves portes al públic.
  • Imprescindible per a: Conèixer un espai que ha acollit, en diverses ocasions, la família reial espanyola.