Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch | Telefèric de Montjuïc

A causa de la convocatòria de vaga pel Dia de la Dona, el dilluns 8 de març, el Telefèric de Montjuïc no oferirà servei.

  • Inici
  • Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch

Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch

Un espai interactiu on el protagonista és l’esport

Hola Barcelona, your travel solution

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch és un espai pioner a Europa, que mostra una perspectiva global de l'esport en totes les seves disciplines i modalitats en un espai interactiu on podreu experimentar virtualment amb els vostres ídols.

Per què visitar el Museu Olímpic i de l’Esport?

Situat davant de l’Estadi Olímpic, el Museu Olímpic i de l’Esport es va inaugurar l’any 2007. L’any 2010, dos mesos després de la mort de Joan Antoni Samaranch, president del Comitè Olímpic Internacional (COI) entre 1980 i 2001, el museu va adoptar el seu nom en homenatge a un dels màxims impulsors dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

En aquest espai les noves tecnologies tenen un paper molt important a través de representacions interactives i instal·lacions multimèdia per aconseguir experiències i donar lloc a la reflexió. Al museu hi conviuen aspectes de l'esport en tots els seus vessants, des de l'alt rendiment fins a l'esport competitiu i el de lleure, així com la pràctica esportiva de persones amb discapacitat.

Un dels espais més emblemàtics del museu és la Col·lecció Joan Antoni Samaranch, que aglutina peces relacionades amb l’esport, l’art i la cultura de l’expresident del COI. També podreu visitar una exposició permanent sobre les ciutats seu de les Olimpíades, i gaudir de les primeres Olimpíades que es van retransmetre per televisió.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Joan Antoni Samaranch va ser designat ambaixador d'Espanya a la Unió Soviètica i Mongòlia l’any 1977 i es va convertir en el primer ambaixador posterior al restabliment de les relacions diplomàtiques amb aquell país.
  • Consell del barceloní: Si sou amants de l’esport, la visita al museu l’heu de combinar amb la del Palau Sant Jordi, l’Estadi Olímpic i les Piscines Picornell.
  • Imprescindible per: Comparar el pes real que poden arribar a aixecar els grans campions d'halterofília, millorar l'aerodinàmica en pedalar en una bicicleta o comprovar com nedava Mark Spitz.