Castell de Montjuïc | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

 • Inici
 • Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc

De fortalesa defensiva a equipament municipal

Hola Barcelona, your travel solution

Al cim de la muntanya de Montjuïc, a 173 metres d’alçada, s’aixeca una construcció, que porta el nom de Castell de Montjuïc. És un enclavament idoni per a la defensa, amb 360º de vistes sobre el territori. Durant la Guerra dels Segadors, el 1640, s’hi va bastir la primera fortalesa, que ha perdurat fins avui.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Castell de Montjuïc?

A mitjans del segle XVIII, l’enginyer militar Juan Martín Cermeño es va encarregar de la remodelació del recinte, molt malmès arran de la Guerra de Successió, que va tenir lloc entre 1705 i 1714. El Castell de Montjuïc tant ha servit per defensar Barcelona com per bombardejar-la en diversos moments de la seva història. A finals del segle XIX, l’edifici es va començar a utilitzar com a presó. El 1940 hi va ser afusellat el president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, i el 1963 Franco hi va inaugurar un Museu Militar, que va tancar definitivament les seves portes el 2009. Actualment, el Castell de Montjuïc és propietat de l’Ajuntament de Barcelona.

La visita al castell us permetrà descobrir:

 • El pont d’accés i la façana: van ser dissenyats per Cermeño el 1751 amb motiu de les obres de millora defensives. El pont d’accés és d’estil neoclàssic. Les dues columnes donen la benvinguda als visitants del castell.
 • Els baluards: el castell de Montjuïc compta amb quatre baluards, dos d’ells a la façana principal i els altres dos a l’interior. Aquestes estructures que sobresurten de la muralla servien per protegir la fortificació.
 • El pati d’armes: a la part més alta del castell es troba el pati d’armes. Al voltant d’aquest, se situaven les sales fonamentals per a la vida i gestió de la fortificació. 
 • La terrassa i la torre de guaita: des del pati d’armes arribaràs a la terrassa. Aquesta és l’àrea més alta del recinte. Des d’aquí podràs contemplar una vista panoràmica de la ciutat de Barcelona. 
 • La muralla de mar: aquest és un mur de 155 metres de llarg que es troba orientat al mar. Des d’aquí tindràs una impressionant imatge del port de Barcelona.
 • El fossat: construït també per Cermeño. Avui dia, és una preciosa zona enjardinada on es desenvolupen moltes activitats. 
 • La tenalla i el revellí: situats entre el primer nivell i el segon recinte es troba la tenalla, un conjunt d’elements defensius. El revellí és l’element principal del qual forma part la tenalla. Aquest últim es troba al centre del fossat.
 • Les llunetes de mar i de terra: eren extensions del baluard i servien per reforçar la seguretat del castell.
 • El camí cobert: aquest és el corredor que envolta la fortificació. En temps passats, era la primera línia de defensa perquè mantenia allunyada la infanteria enemiga. 

A més, des de la terrassa del pati d’armes, podreu contemplar Barcelona, el port, la costa barcelonina, el mar Mediterrani i el Baix Llobregat.

 

Horaris, preus i entrades al Castell de Montjuïc

Els horaris del Castell de Montjuïc varien en funció de la temporada en la qual ens trobem (temporada alta a l’estiu i temporada baixa a l’hivern). 

Per visitar el Castell de Montjuïc cal comprar una modalitat d’entrada: general o reduïda. Aquesta es pot adquirir a les taquilles del recinte o a través del lloc web oficial del Castell de Montjuïc. Et recomanem que compris l’entrada online per evitar les cues.

L’entrada al castell inclou accés a les exposicions temporals i permanents. A més a més, tens la possibilitat de fer una visita guiada al castell de Montjuïc per descobrir i visitar alguns llocs que estan tancats al públic com els calabossos, la torre de guaita o la cisterna.

Tota la informació sobre els horaris d’obertura, les entrades, les tarifes i les visites guiades està disponible al web del Castell de Montjuïc de Barcelona. 

 

Per als més curiosos

 • Sabies que: Al fossat del castell trobareu una escultura en homenatge a la unitat de longitud del metre. I és que l’any 1792, des del Castell de Montjuïc, el geògraf i astrònom francès Pierre-André Méchain va definir aquesta nova unitat de mesura.
 • Consell del barceloní: Al Castell de Montjuïc, sobretot a l’estiu, s’organitzen exposicions, concerts o cicles de cinema. Podeu consultar-ne la programació a la pàgina web.
 • Imprescindible per: Aprendre més sobre la història de la ciutat. Dins del recinte es troba el Centre d’Interpretació del Castell de Montjuïc, una exposició permanent que proposa conèixer a fons el passat d’aquest monument.