Torre de Calatrava | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Torre de Calatrava

Torre de Calatrava

Un edifici integrat a l’skyline de la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

La torre de comunicacions de Montjuïc, construïda per l’arquitecte Santiago Calatrava amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, forma part de l’anomenada Anella Olímpica. La seva enorme silueta blanca i corba, que recorda un atleta sostenint la torxa olímpica, ha acabat formant part del panorama urbà de Barcelona.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Torre Calatrava?

Construïda entre el 1989 i el 1992, aquesta torre de comunicacions, de 136 metres, està feta d’acer i formigó flexible.

La base de la Torre Calatrava està recoberta de trencadís en un clar homenatge a l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. Però Calatrava no va utilitzar la mateixa gamma de colors que Gaudí, sinó que el trencadís d’aquest edifici és completament blanc.

Tenint en compte la seva forma, la torre està dissenyada per funcionar com a rellotge de sol, en projectar-se l’ombra de la seva agulla central sobre la plaça d’Europa que té al seu costat.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Torre Calatrava és coneguda també com a Torre Telefónica, ja que va ser aquesta empresa de comunicacions qui es va fer càrrec de les despeses de construcció.
  • Consell del barceloní: Un cop a la Torre Calatrava, val la pena completar la visita de l’Anella Olímpica amb l’Estadi Olímpic Lluís Companys, el Palau Sant Jordi i les piscines de Bernat Picornell, espais indiscutibles de la Barcelona Olímpica.
  • Imprescindible per a: Els amants de l’arquitectura moderna.