Jardins Mossèn Cinto Verdaguer i Jardins de Joan Brossa | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Jardins Mossèn Cinto Verdaguer i Jardins de Joan Brossa

Jardins Mossèn Cinto Verdaguer i Jardins de Joan Brossa

Dos parcs pensats per al descans i l’oci

Hola Barcelona, your travel solution

Situats a la part baixa de la muntanya de Montjuïc, aquests dos jardins, que es troben connectats, suposen una àmplia zona natural on els adults poden descansar mentre els més petits gaudeixen del joc en espais especialment pensats per a ells. Els jardins estan dedicats als poetes catalans Jacint Verdaguer i Joan Brossa.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar aquests jardins?

Els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer es van construir sobre una antiga pedrera, i van ser inaugurats l’any 1970. Es tracta d’un dels tres parcs de Montjuïc inaugurats als anys setanta i dedicats a poetes catalans, junt amb el de Joan Margall i el de Mossèn Costa i Llobera. Aquests jardins estan especialitzats en plantes aquàtiques, bulboses i rizomatoses, disposades en 2.800 m2 de parterres on es troben lliris, tulipes, jacints, narcisos i anemones, entre d’altres. Passejant pels jardins es poden descobrir diverses escultures, com la de "La noia dels lliris" (1970), situada a prop del llac, i que l’artista Ramón Sabí va realitzar en homenatge a Mossèn Cinto Verdaguer.

Per la seva banda, els Jardins de Joan Brossa són un dels més nous de Montjuïc. Es van inaugurar el 2003 en el terreny que ocupava l’antic Parc d’Atraccions de Montjuïc, tancat el 1998. A causa de la seva àmplia zona de jocs, és una parada obligada per a les famílies amb nens petits. Entre d’altres, disposa d’una àrea amb instruments d’experimentació sonora i, a la part més baixa, hi ha una tirolina. De fet, més que un jardí, recorda a un parc forestal, ja que ha conservat la majoria dels pins i palmeres, així com el traçat natural dels camins, que ja existien en l’època del parc d’atraccions. 

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Encara es conserven dues construccions de l’antic Parc d’Atraccions de Montjuïc, el "Parasol" i el "Quiosco Damm", que es poden veure als Jardins de Joan Brossa.
  • Consell del barceloní: Si visiteu Barcelona a la primavera, és recomanable apropar-se fins a l’entrada principal dels Jardins de Verdaguer, que rep els visitants amb un gran escut de Barcelona fet per plantes bulboses i emmarcat per grans magnòlies que, quan floreixen, formen un conjunt espectacular.
  • Imprescindible per a: Famílies amb nens aventurers.