Jardí Botànic de Barcelona | Telefèric de Montjuïc

A causa de la convocatòria de vaga pel Dia de la Dona, el dilluns 8 de març, el Telefèric de Montjuïc no oferirà servei.

  • Inici
  • Jardí Botànic de Barcelona

Jardí Botànic de Barcelona

Un paradís per a les plantes de clima mediterrani

Hola Barcelona, your travel solution

El Jardí Botànic de Barcelona acull, en un espai de 14 hectàrees, més de 1300 espècies vegetals procedents de diverses parts del món on hi ha clima mediterrani. L’objectiu d’aquest jardí és protegir i donar a conèixer col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món.

Per què visitar el Jardí Botànic de Barcelona?

Situat en un pendent suau de la muntanya de Montjuïc, el Jardí Botànic ofereix al visitant una passejada diferent en cada estació de l’any a través de la vegetació de cinc regions del món amb clima mediterrani: Austràlia, Califòrnia, Xile, Sud-àfrica i la conca mediterrània.

A diferència d’altres museus, aquest espai es troba en constant dinamisme. Cada any es reprodueixen als vivers i es planten al Jardí Botànic noves espècies, algunes de les quals no s’adapten al clima o a les característiques del sòl i desapareixen de la col·lecció.

L’actual Jardí Botànic ocupa un espai que hi ha entre l'Estadi Olímpic, el Castell de Montjuïc i el Cementiri Nou. Inaugurat l’any 1999, forma part del Museu de Ciències Naturals. Anteriorment existia a Barcelona el Jardí Botànic Històric, que es va construir el 1930 i que encara es conserva. Es pot visitar també a Montjuïc, just darrere de l’aparcament del MNAC.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La xifra total d’espècies representades és més o menys de 1.350, encara que el projecte del Jardí Botànic és arribar a representar 4.000 espècies mediterrànies de tot el món.
  • Consell del barceloní: El Jardí Botànic disposa de bones vistes sobre el delta del Llobregat i l'Anella Olímpica, amb el massís del Garraf i les serres de Collserola com a fons.
  • Imprescindible per a: Amants de la jardineria.