Fundació Fran Daurel | Telefèric de Montjuïc

A causa de la convocatòria de vaga pel Dia de la Dona, el dilluns 8 de març, el Telefèric de Montjuïc no oferirà servei.

  • Inici
  • Fundació Fran Daurel

Fundació Fran Daurel

Un racó per gaudir de l’art contemporani

Hola Barcelona, your travel solution

La Fundació Fran Daurel, ubicada dins del recinte del Poble Espanyol, està dedicada a l’art contemporani. Compta amb més de 300 obres d’una vuitantena d’artistes. S’hi exhibeixen pintures, escultures, dibuixos i peces de ceràmica, que van de la figuració a l'abstracció i que es mouen entre l'informalisme, l'expressionisme, el surrealisme, l'hiperrealisme i l'art conceptual.

Per què visitar la Fundació Fran Daurel?

La Fundació, inaugurada el 2001, acull obres de diferents artistes reconeguts internacionalment, d'èpoques i estils molt diversos, que tracen un recorregut per l'art contemporani espanyol a través d'una única exposició. L’espai, que ocupa 2.500 m2, consta de diverses sales de mostra permanent, una sala per a exposicions temporals i un auditori.

Us trobareu amb un ampli ventall de tendències i suports, amb més de 80 artistes de fama mundial, que representen fins a tres generacions. Una primera, formada per Picasso, Miró, Oscar Domínguez, Gómez de la Serna i Dalí, entre d’altres. Una segona en què destaquen Tàpies, Clavé, Joan Ponç, Chillida, Guinovart, Palazuelo i Manolo Valdes. I una tercera amb Barceló, Sicília, Rasero, Plensa, Mata, etc.

La darrera ampliació de la Fundació Daurel és el Jardí d’Escultures, un terreny de 3.500 m2, que permet gaudir d’una col·lecció permanent a l’aire lliure. Aquest jardí ha anat acollint noves obres fins a convertir-se en una zona verda on 27 escultures de 20 artistes contemporanis configuren un paisatge en què el figurativisme conviu amb l’abstracció, formant un gran ventall de formes i colors que ens apropen d’una forma diferent a l’art contemporani.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Fundació Fran Daurel va sorgir de la iniciativa de l’empresari català, Francisco Daurella, que va voler posar a disposició del públic la seva col·lecció privada.
  • Consell del barceloní: Val la pena incloure aquesta visita dins de la parada al Poble Espanyol.
  • Imprescindible per a: Donar un cop d’ull a la col·lecció de ceràmica formada per més de vint obres originals de Picasso.