Jardins de Miramar | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Jardins de Miramar

Jardins de Miramar

Uns jardins amb vistes

Hola Barcelona, your travel solution

Situats a la muntanya de Montjuïc, els Jardins de Miramar, van ser realitzats entre 1919 i 1923, amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona de 1929. El seu disseny va anar a càrrec de l’enginyer i urbanista francès Jean-Claude-Nicolas Forestier, un dels millors paisatgistes internacionals de l’època, que va introduir el concepte de jardins mediterranis a la ciutat de Barcelona. Va comptar amb la col·laboració de Nicolau Maria Rubió i Tudurí, director de Parcs i Jardins de Barcelona

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar Miramar?

Els Jardins de Miramar se situen en una balconada de 60 metres d’altitud sobre el nivell del mar. Ofereixen magnífiques vistes de 270º sobre la ciutat i compten amb arbres centenaris i nombroses espècies de gran interès. S'estructuren en terrasses regulars sostingudes per murs de pedra de Montjuïc i baranes de forja amb arbres i diferents tipus de parterres plantats principalment amb espècies de zones càlides.

Les peces d'aigua i les escultures s'encarreguen d’assenyalar els eixos principals i secundaris. A la part central del jardí se situa una font de pedra envoltada per tres escultures femenines: de Josep Clarà ("Fertilitat" i "Serenitat") i de Pau Gargallo ("Pomona"). L’escultura "Serenitat" havia estat instal·lada, anys enrere, als Jardins de Joan Maragall, al Palauet Albéniz, a prop de l’Estadi Olímpic.

A tocar dels jardins se situa l’hotel Miramar. L’edifici que ocupa és un antic palauet que va ser projectat per l’arquitecte Ramon Raventós i va ser inaugurat amb motiu de l’Exposició Universal de 1929. Entre el 1959 i el 1983 va allotjar la primera seu de Televisió Espanyola a Catalunya. Finalment, el 2006 l’edifici va ser recuperat per a ús hoteler i va esdevenir l’hotel Miramar, remodelat per l’arquitecte Òscar Tusquets. L’actual edifici conserva la façana original de l’antic palauet.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Miramar va néixer com a mirador enjardinat i com a nexe d'unió entre la part superior de l’Exposició Universal de 1929 i la secció marítima, on es trobava el port. Malgrat això, aquesta obra que pretenia donar accés directe a la muntanya des del mar no es va arribar a executar mai.
  • Consell del barceloní: El mirador dels Jardins de Miramar es troba en una de les parts més baixes de la muntanya de Montjuïc, el que permet contemplar de més a prop els diferents punts d’interès de la ciutat.
  • Imprescindible per a: Els qui busquen calma a la ciutat de Barcelona, sense perdre-la de vista.