Jardins de Mossèn Costa i Llobera | Telefèric de Montjuïc

A causa de la convocatòria de vaga d’avui, 30 de novembre, el servei del Telefèric de Montjuïc ha estat suspès.

El Telefèric de Montjuïc estarà tancat per revisió tècnica anual del 28 de febrer al 3 d'abril. Disculpeu les molèsties.

  • Inici
  • Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Una col·lecció de cactus única al món

Hola Barcelona, your travel solution

Els Jardins de Costa i Llobera es troben al vessant sud-est de Montjuïc, una zona de la muntanya amb una temperatura uns graus superior a la de la resta de la ciutat, el que possibilita que plantes no pròpies del clima mediterrani s’hi hagin pogut aclimatar perfectament. La majoria d’elles provenen de zones subdesèrtiques, desèrtiques i tropicals.

Per què visitar els Jardins de Costa i Llobera?

Aquests jardins, que porten el nom del poeta mallorquí Miquel Costa i Llobera, van ser construïts el 1970, i són un dels tres dedicats els anys setanta a poetes en llengua catalana que es troben a Montjuïc, junt amb els de Mossèn Cinto Verdaguer  i els de Joan Maragall.

Amb una extensió de sis hectàrees i amb més de 800 espècies, es tracta d’un dels jardins especialitzats en cactus i plantes crasses més important d’Europa. Això és possible, en gran part, gràcies al microclima existent en aquesta zona, amb dos o tres graus més que la temperatura mitjana de la ciutat. Malgrat això, les gelades dels anys 1985 i 1987 van provocar la mort de moltes plantes i moltes espècies es van haver de replantar de nou.

A més de la vegetació, als jardins hi trobareu diversos elements decoratius, com una pèrgola que ajuda a protegir-se del sol que toca a gairebé tots els racons del parc, o diverses escultures, entre les quals destaca "La Puntaire", de Josep Viladomat, situada en una part de la muntanya amb bones vistes i bancs per asseure’s.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’any 1987, "The New York Times" va incloure els Jardins de Costa i Llobera a la seva llista dels 10 jardins més bonics del planeta.
  • Consell del barceloní: Els jardins disposen d’unes excel·lents vistes sobre el litoral barceloní, però també us podeu arribar fins a la propera plaça de l’Armada, des d’on podreu gaudir d’una magnífica panoràmica de la ciutat.
  • Imprescindible per a: Especialistes i entusiastes dels cactus i de les plantes crasses.