Jardins de Mossèn Costa i Llobera | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Jardins de Mossèn Costa i Llobera

Una col·lecció de cactus única al món

Hola Barcelona, your travel solution

Els Jardins de Costa i Llobera es troben al vessant sud-est de Montjuïc, una zona de la muntanya amb una temperatura uns graus superior a la de la resta de la ciutat, el que possibilita que plantes no pròpies del clima mediterrani s’hi hagin pogut aclimatar perfectament. La majoria d’elles provenen de zones subdesèrtiques, desèrtiques i tropicals.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar els Jardins de Costa i Llobera?

Aquests jardins, que porten el nom del poeta mallorquí Miquel Costa i Llobera, van ser construïts el 1970, i són un dels tres dedicats els anys setanta a poetes en llengua catalana que es troben a Montjuïc, junt amb els de Mossèn Cinto Verdaguer  i els de Joan Maragall.

Amb una extensió de sis hectàrees i amb més de 800 espècies, es tracta d’un dels jardins especialitzats en cactus i plantes crasses més important d’Europa. Això és possible, en gran part, gràcies al microclima existent en aquesta zona, amb dos o tres graus més que la temperatura mitjana de la ciutat. Malgrat això, les gelades dels anys 1985 i 1987 van provocar la mort de moltes plantes i moltes espècies es van haver de replantar de nou.

A més de la vegetació, als jardins hi trobareu diversos elements decoratius, com una pèrgola que ajuda a protegir-se del sol que toca a gairebé tots els racons del parc, o diverses escultures, entre les quals destaca "La Puntaire", de Josep Viladomat, situada en una part de la muntanya amb bones vistes i bancs per asseure’s.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’any 1987, "The New York Times" va incloure els Jardins de Costa i Llobera a la seva llista dels 10 jardins més bonics del planeta.
  • Consell del barceloní: Els jardins disposen d’unes excel·lents vistes sobre el litoral barceloní, però també us podeu arribar fins a la propera plaça de l’Armada, des d’on podreu gaudir d’una magnífica panoràmica de la ciutat.
  • Imprescindible per a: Especialistes i entusiastes dels cactus i de les plantes crasses.