Mirador de l'Alcalde | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Mirador de l'Alcalde

Mirador de l'Alcalde

Un indret de Montjuïc amb vistes privilegiades

Hola Barcelona, your travel solution

Aquest parc i, en concret, la part del mirador ofereix una de les millors vistes de la ciutat de Barcelona i del litoral mediterrani. Aquest espai va ser inaugurat l’any 1969 per l’aleshores alcalde Josep Maria Porcioles, a qui va dedicat.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Mirador de l’Alcalde?

Aprofitant el fort pendent de la muntanya, el parc consta d’un seguit de terrasses distribuïdes en diferents nivells, i connectades entre si per trams d’escales. En el seu centre es troba un estanc amb una font ornamental dissenyada per Carles Buïgas, el mateix arquitecte de la Font Màgica de Montjuïc. Pel seu voltant es distribueixen diversos elements com camins, parterres i zones de repòs.

Cal destacar el curiós mosaic de 420 m2, dissenyat per Joan Josep Tharrats, que decora el terra. Per a la seva realització es van utilitzar materials originals com còdols, llambordes, maons, culs d’ampolla, peces de ferro i fragments de tapes. Actualment, pel seu valor artístic, forma part del Catàleg del Patrimoni Artístic Municipal.

Si passegem pel parc del Mirador de l’Alcalde, també ens toparem amb dues escultures: "l’Homenatge a Barcelona" de l'escultor Josep Maria Subirachs, i la popular "Sardana", obra de Josep Cañas, que es troba just a l’entrada, donant la benvinguda als visitants.

 

Com arribar al Mirador de l’Alcalde?

El Mirador de l’Alcalde es troba a l’última parada del Telefèric de Montjuïc, que podeu agafar amb la parada que porta el nom de Telefèric de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

Si voleu fer una passejada per les zones verdes de Montjuïc, podeu baixar a la parada Miramar – J. Costa i Llobera de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic i seguir la carretera de Montjuïc fins a arribar a la plaça de la Sardana, des d’on podeu accedir al mirador.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Tot i que els diferents nivells del parc estan connectats amb trams d'escales, en alguns parterres de gespa hi ha petits camins que converteixen aquest parc en un espai completament accessible i permeten recórrer-lo sense haver de superar cap graó.
  • Consell del barceloní: Si vols les millors vistes de Barcelona, a l’estiu vés-hi a primera hora, quan el cel està més net.
  • Imprescindible per a: Dir que has pogut gaudir d’unes vistes d’ocell de la ciutat de Barcelona.