Teatre Grec | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

Teatre Grec

Una cita obligada per a les nits d’estiu

Hola Barcelona, your travel solution

Malgrat el seu nom, aquest teatre a l’aire lliure no és una construcció realitzada pels antics grecs, sinó que es va construir el 1929, amb motiu de l’Exposició Universal de Barcelona, aprofitant l’existència d’una antiga pedrera. Actualment aquest espai es converteix en la seu principal del Festival Grec, que té lloc cada estiu a Barcelona i que omple la ciutat d’actuacions de teatre, música, dansa i circ.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Teatre Grec?

El Teatre Grec va néixer gràcies a un passeig que l'arquitecte francès Jean-Claude Forestier va fer l'any 1921 prop d'una pedrera de Montjuïc. “Bon lloc per a un teatre grec”, va comentar en veure l'emplaçament. Més tard, l’any 1929, s’hi construiria l’actual Teatre Grec, amb motiu de la celebració de l’Exposició Universal de Barcelona.

L’obra es va encarregar als arquitectes Ramon Reventós i Nicolau Maria Rubió i Tudurí, que es van inspirar en el teatre grec d’Epidaure, al Peloponès, i van utilitzar la paret tallada de pedra de la pedrera, perquè servís com a escenari. Així, aprofitant el pendent de la muntanya i les restes de la pedrera, els arquitectes van dotar Barcelona d’un escenari molt especial.

Per accedir al teatre, cal traspassar uns impressionants jardins, dissenyats al començament del segle XX i que s’anomenaven Roserar d’Amargós, en honor a Josep Amargós, l’arquitecte que va fer el primer projecte d’urbanització de la muntanya de Montjuïc. L’any 2009 van ser remodelats per Patrizia Falcone, i van recuperar el seu aspecte original.

Actualment, el Teatre Grec, que pot acollir fins a 1.900 espectadors, és un espai singular on gaudir d’una representació artística a l’aire lliure durant les nits d’estiu de Barcelona.

 

Per als més curiosos:

  • Sabies que: A la part superior dels jardins es troba un edifici que funciona com a restaurant, i que va ser el Pavelló de la Música durant l’Exposició Universal de 1929.
  • Consell del barceloní: Si visiteu Barcelona a l’estiu, consulteu la programació del Festival Grec.
  • Imprescindible per: Gaudir de representacions artístiques a l’aire lliure.