Palau Sant Jordi | Barcelona Cable Car

Amb motiu de la convocatòria de vaga del divendres 24 de maig, el Telefèric de Montjuïc donarà servei entre les 11 i les 15 hores.

Palau Sant Jordi

La icona de la Barcelona Olímpica

Hola Barcelona, your travel solution

Considerada la joia de l’Anella Olímpica de Montjuïc, que també integra instal·lacions com l’Estadi Olímpic o les Piscines Picornell, aquest edifici es va construir amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92. Dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isozaki, és considerat una obra mestra de l’arquitectura i l’enginyeria moderna.

Per què visitar el Palau Sant Jordi?

Actualment és la instal·lació olímpica més utilitzada de Barcelona. Va ser dissenyada com un espai polivalent per l’arquitecte japonès Arata Izosaki, que el va dotar d’una estructura i uns materials mecanitzats que li confereixen una gran flexibilitat.

Es tracta de la instal·lació coberta més gran de Barcelona. La seva cúpula es va construir a nivell de terra i es va aixecar durant 10 dies amb 12 gats hidràulics. L’estructura versàtil del palau el converteixen en l’escenari ideal per a tot tipus d’activitats, des de concerts fins a esdeveniments esportius. Fins i tot s’ha transformat en una pista de motocròs i en una piscina artificial per a la celebració dels campionats mundials de natació. L’espai disposa d’un  aforament de 16.159 espectadors asseguts en esdeveniments esportius, i una capacitat màxima de fins a 17.960 persones en concerts.

En els darrers anys pel Palau Sant Jordi han passat les principals estrelles del món de la música, que valoren especialment el recinte per la seva excel·lent sonoritat. Això explica que l'artista nord-americà Bruce Springsteen escollís el seu concert del Palau Sant Jordi, de l’octubre del 2002, per editar el DVD oficial de la seva gira mundial.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A més de Bruce Springsteen, al Palau Sant Jordi han actuat artistes internacionals de primer nivell com U2, Queen, Coldday, Shakira, Madonna, Lady Gaga, Rihanna i Elton John; i nacionals com Joan Manuel Serrat, David Bisbal i Alejandro Sanz.
  • Consell del barceloní: A la sortida del Palau Sant Jordi fixeu-vos en l’escultura "Canvi" d'Aiko Miyawaki. Es tracta d’un delicat conjunt de 36 cilindres de formigó coronats per anells metàl·lics i cables d'acer que brillen de forma molt especial amb la llum del capvespre.
  • Imprescindible per: Gaudir de qualsevol tipus d’espectacle en un espai únic. Consulteu la programació!