Anella Olímpica de Montjuïc | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

  • Inici
  • Anella Olímpica de Montjuïc

Anella Olímpica de Montjuïc

Els escenaris dels Jocs Olímpics de Barcelona‘92

Hola Barcelona, your travel solution

L’anomenada Anella Olímpica engloba el conjunt d’instal·lacions esportives construïdes o rehabilitades amb motiu dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92. En els darrers anys, alguns d’aquests espais s’han readaptat per acollir esdeveniments esportius i musicals, i altres segueixen sent llocs on els barcelonins poden gaudir de l’esport.

Telefèric de Montjuïc, a l’app Hola Barcelona

La teva app per descobrir la ciutat des de l’aire amb el Telefèric de Montjuïc: trajecte, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Què visitar a l’Anella Olímpica?

Enmig del parc de Montjuïc, i en una superfície aproximada de 400 hectàrees, trobem l’anomenada Anella Olímpica. Algunes de les instal·lacions més importants que hi ha són:

  • Estadi Olímpic Lluís Companys: Construït l’any 1929, es va remodelar completament amb motiu dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92, a excepció de la façana. Va ser l’escenari de les cerimònies d’inauguració i cloenda. Té una capacitat per a 60.000 espectadors.
  • Palau Sant Jordi: Construït expressament per a les Olimpíades de Barcelona per l'arquitecte japonès Arata Isozaki, en aquest pavelló es van celebrar les proves olímpiques d’handbol, gimnàstica i voleibol, i les paralímpiques de tennis taula i voleibol. Davant mateix s’hi troba la instal·lació artística Utsurohi (Canvi), d'Aiko Miyawaki, dedicada al moviment i al dinamisme.
  • Piscines Bernat Picornell: Inaugurades el 1970, es van remodelar per acollir les competicions de natació, natació sincronitzada i waterpolo de Barcelona’92.
  • Torre Calatrava: Dissenyada per l'arquitecte i enginyer Santiago Calatrava, aquesta torre de comunicacions ha esdevingut símbol indiscutible de la silueta urbana de Barcelona.
  • INEFC Barcelona: Construït per l’arquitecte Ricard Bofill, aquest edifici de formes clàssiques acull una de les seus de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya. L’any 1992, durant els Jocs Olímpics, va ser seu de les competicions de lluita lliure i grecoromana, i durant els Jocs Paralímpics va acollir les proves d’esgrima en cadira de rodes i de judo.
  • Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch: Inaugurat l’any 2007, inclou espais interactius de tecnologia avançada sobre la història de l’esport a la ciutat.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Des que Barcelona va ser escollida com a seu olímpica, l’any 1986, la ciutat es va començar a transformar completament. Va iniciar un compte enrere durant el qual es van crear instal·lacions esportives a Montjuïc, un Port Olímpic que fins aleshores no existia, una Vil·la Olímpica que va modernitzar tot un barri, i es va reforçar tota la xarxa de transport amb dues terminals més a l’aeroport del Prat i la creació de nexes i vies clau com les Glòries, la Ronda Litoral o la Ronda de Dalt.
  • Consell del barceloní: L’Anella Olímpica està envoltada pels Jardins de Joan Maragall i pel Jardí Botànic, on podreu fer una parada per gaudir de l’ombra i la vegetació.
  • Imprescindible per a: Rememorar els Jocs Olímpics de Barcelona’92 .