Parada Mirador | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

Parada Mirador

Hola Barcelona, your travel solution

Aquesta parada us deixa a tocar de les zones verdes de Montjuïc, on a més de descansar, podreu també descobrir plantes fins ara desconegudes i gaudir de les millors vistes de la ciutat, gràcies als seus miradors i terrasses. Cal destacar el Mirador de l’Alcalde, els Jardins de Miramar i els Jardins de Costa i Llobera.

Barcelona vista des de les altures

A l’entrada del Mirador de l’Alcalde s’aixeca la popular Sardana, obra de Josep Cañas, que sembla donar la benvinguda als visitants. Aquest parc, inaugurat l’any 1969, consta d’un seguit de terrasses distribuïdes en diversos nivells, connectades entre si per trams d’escales. Cal remarcar el mosaic de 420 m2, dissenyat per Joan Josep Tharrats, que decora el terra.

Més antics són els Jardins de Miramar, que es van realitzar amb motiu de l’Exposició Universal de 1929. Situats en una balconada de 60 metres d’altitud, ofereixen unes vistes de 270º sobre la ciutat. El visitant pot trobar-hi arbres centenaris i nombroses espècies, convivint amb escultures. Dins dels mateixos jardins hi ha ubicat l’hotel Miramar en un palauet que també data de principis del segle XX.

Per originalitat, en aquesta part de la muntanya de Montjuïc, sobresurten els Jardins de Costa i Llobera, amb una col·lecció de cactus única al món. En una extensió de sis hectàrees hi ha més de 800 espècies, que en gran part poden sobreviure gràcies al microclima existent en aquesta àrea, on la temperatura és dos o tres graus més alta que a la resta de la ciutat.

Tots aquests jardins de Montjuïc ofereixen unes excel·lents vistes sobre la ciutat de Barcelona i el litoral mediterrani, i suposen una bona alternativa per desconnectar de la part urbana.

 

Què veure