Parada Parc Montjuïc | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

Parada Parc Montjuïc

Hola Barcelona, your travel solution

Des d’aquesta parada podreu visitar alguns dels principals equipaments culturals ubicats a la muntanya de Montjuïc: la Fundació Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Poble Espanyol i el Museu Etnològic. També estareu molt a prop de l’Anella Olímpica, espai històric dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Equipaments culturals i esportius

Integrada a la muntanya de Montjuïc descobrireu la Fundació Miró, una gran obra de l’arquitectura racionalista, a càrrec de Josep Lluís Sert, que acull 14.000 peces de Joan Miró. Podreu fer un recorregut per tota la seva obra, des de la seva primera etapa, influenciada per l’impressionisme, fins a l’etapa plenament surrealista.

Si la Fundació Miró se centra en l’art contemporani, el Museu Nacional d’Art de Catalunya us presenta una mostra que agrupa obres que van des del romànic fins al segle XX, passant pel gòtic, el Renaixement, el barroc i el Modernisme. Ubicat al Palau Nacional de Montjuïc, aquest extens museu és reconegut per tenir la millor col·lecció de pintures d’art romànic del món.

Ben a prop del Museu Nacional d’Art de Catalunya trobareu el Museu Etnològic de Barcelona que té com a objectiu mostrar la cultura de les diverses comunitats que viuen a la ciutat. Bàsicament es tracta d’un museu d’antropologia que divulga reflexions sobre la societat contemporània, des del coneixement científic, però també estètic.

Trencant amb la idea tradicional de museu, a Montjuïc hi ha el Poble Espanyol, que no deixa de ser un museu a l’aire lliure, amb rèpliques d’edificacions representatives de tota la geografia espanyola. Es tracta d’una visita a la qual val la pena dedicar tot un dia, ja que us permetrà conèixer altres llocs de fora de Barcelona. A dins hi trobareu la Fundació Fran Daurel, dedicada a l’art contemporani, amb obres de Picasso, Dalí, Tàpies i Guinovart, entre d’altres.

A pocs minuts d’aquests equipaments culturals, us podreu arribar passejant fins a l’Anella Olímpica, espai que aplega algunes de les instal·lacions més importants del Jocs Olímpics de Barcelona ’92: l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que va acollir la inauguració i cloenda d’aquest esdeveniment històric; el Palau Sant Jordi, dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Isokazi i considerat una obra mestra de l’arquitectura moderna; la Torre de Calatrava; l’edifici de l’INEFC, construït per l’arquitecte català Ricard Bofill; i les piscines Bernat Picornell.

Què veure