Parada Castell | Telefèric de Montjuïc

Amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, divendres 8 de març, el servei del Telefèric de Montjuïc es pot veure afectat. Disculpeu les molèsties.

8/3: amb motiu de la convocatòria de vaga pel Dia Internacional de la Dona, el Telefèric de Montjuïc no ofereix servei.

Parada Castell

Hola Barcelona, your travel solution

Parada imprescindible si us voleu estalviar l’esgotadora pujada fins al Castell de Montjuïc. Quan hi arribeu, podeu fer una passejada pels voltants i apropar-vos a alguns dels jardins que trobareu a la muntanya de Montjuïc. Els més propers són el Jardí Botànic, els Jardins de Joan Brossa i els Jardins de Verdaguer.

El castell de Barcelona

La parada del Castell del Telefèric de Montjuïc us deixa a tocar del Castell de Montjuïc. Sens dubte el Telefèric és el millor transport per accedir-hi, tenint en compte el fort pendent de la muntanya. El castell, que es troba a 173 metres d’alçada, data del 1660, tot i que durant la segona meitat del segle XVIII va patir diverses reformes i ampliacions, que van donar lloc a l’actual edificació. Val la pena visitar el castell, que avui dia acull activitats culturals i exposicions que us permetran apropar-vos a la història del castell i de la ciutat de Barcelona. També és una parada obligada per aquells que volen gaudir d’unes vistes de 360º. La terrassa del pati d’armes del castell és el lloc ideal des d’on fer-ho.

Molt a prop del Castell de Montjuïc, hi ha diversos jardins que us permetran descansar i desconnectar. Baixant en direcció a l’Estadi Olímpic, hi ha el Jardí Botànic, que acull més d’un miler d’espècies vegetals procedents de regions del món amb clima mediterrani.

En direcció oposada al Jardí Botànic, trobem dos dels jardins de Montjuïc dedicats a poetes catalans, els Jardins de Joan Brossa i els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Ambdós estan interconnectats.

Els Jardins de Joan Brossa ocupen l’espai de l’antic Parc d’Atraccions de Montjuïc. Més que un jardí, es tracta d’un parc forestal, que disposa d’àmplies zones lúdiques per als més petits, incloent-hi una tirolina i una zona amb instruments d’experimentació sonora.

Els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, especialitzats en plantes aquàtiques, bulboses i rizomatoses, és un espai ideal per descansar abans de prosseguir la visita de Montjuïc. Passejant per aquests jardins es poden descobrir diverses escultures, com la de La noia dels lliris, realitzada per Ramon Sabí, en homenatge al poeta Verdaguer.

Què veure